Sjukvård

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

18 synliga produkter

18 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

18 synliga produkter

18 synliga produkter


När skadan händer

När man tränar och idrottar hårt utsätts kroppen för stress och skador, vilket tyvärr hör till livet av en idrottare. Dagens idrottsvetenskap och coaching lägger större vikt vid förebyggande åtgärder än vid behandling av skador och olyckor. Att rehabilitera sig efter idrottsskada tar ofta lång tid och kan vara psykiskt stressande. Därtill har man ofta större risk att skadan upprepas, speciellt vid stukningar. 

I prevention av idrottsskador är det viktigt att planera och lägga upp sin träning, tävlande och återhämtning så att kroppen inte överbelastas. Det finns gott om effektiva skydd och stöd som minskar risk för stukningar och skyddar mot stötar. När en olycka trots alla förebyggande åtgärder händer och man skadar sig, återstår behandling och rehabilitering. Det kan vara en liten skada som skrubbsår eller blåmärke, eller i allvarligare fall korsbandsskada i knät eller hjärnskakning.

Idrottsmedicinska preparat och produkter för akutvård och sjukvård hjälper i återhämtning av skador och rehabilitering. Vi har ett brett utbud av produkter när du behöver lindra smärta, binda och rengöra sår eller stödja en skadad kroppsdel. Vi har kylförpackningar, värmeprodukter, bandage, tejper och andra tillbehör. Se mer om kinesiologitejper här. Idrottsmedicinska preparat är standardutrustning inom fysioterapi, på rehab kliniker och coaching. Ifall du idrottar och tävlar är det klokt att ha ett eget litet förråd som följer med dig på resor och som innehåller väsentliga produkter för akuta situationer och skadehantering .