Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

motstånd justering

Motståndsnivåer

Motståndssystem

Svänghjulsvikt

Drivsystem

Max. användarvikt

Sort by

Stäng
per sida

13 synliga produkter

13 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

13 synliga produkter

13 synliga produkter

KOLLA IN DE TILLGÄNGLIGA TRÄNINGSAPPARNA

Det finns träningsappar som passar alla behov, och många av de träningsenheter som säljs av Fitness Store är kompatibla med en eller flera av dem. Därför har vi samlat de mest populära träningsapparna så att du kan bläddra igenom dem. Kolla in dem och ta din träning till nästa nivå med appar!

Se alla träningsappar →


Roddträning - Hur väljer jag roddmaskin

Roddträning har i dag blivit allt mer populärt, främst tack vare en växande trend i högintensiv intervallträning och crossfit där roddträning är en viktig del. Träning på roddmaskin är en av de mest holistiska formerna av konditionsträning. Det betyder att man under träning använder en stor del av kroppens musklar. Roddträning lämpar sig väl för rehabträning och bantning och är skonsamt mot knän och leder. För personer med övervikt kan löpning vara för ansträngande på grund av stor belastning på leder. Då kan roddträning vara den bästa och kanske enda träningsform för förstärkning av viktiga muskelgrupper och utveckling av kondition.

Det finns olika roddmaskiner att välja bland på marknaden. Flesta modeller har magnetiskt motstånd, men det finns även modeller med luft- och vattenmotstånd. Maskiner med magnetiskt motstånd inställs antingen manuellt eller med dator. Många roddmaskiner kan fällas ihop eller lyftas upp för förvaring efter träningspasset.

Roddmaskin eller annan träningsmaskin?

Jämfört med andra träningsmaskiner erbjuder roddmaskin mångsidig träning eftersom man använder långa rörelser och stora muskelgrupper. Roddning stärker ryggens muskler betydligt mer än till exempel löpning eller cykling. Vid roddträning tränas 84 % av kroppens muskler, vilket gör roddträning till en av de mest effektiva träningsformerna. Under roddträning sitter man så belastning på knän och leder är minimalt jämfört med löpning och joggning. Roddmaskiner är enkla att använda. Effektiv träning och enkel hantering är orskaker till att många väljer just roddmaskin när det blir aktuellt att skaffa träningsutrustning. Om du uppskattar bekvämhet och enkelhet i dina träningspass samt strävar efter en holistisk träning för hela kroppen, är roddmaskin kanske ditt val?

Så här väljer du roddmaskin

Det finns många saker att ta hänsyn till när du inhandlar en roddmaskin. Det är viktigt att välja maskin som passar dina mål och träningsnivå. Har du roddit tidigare eller är du helt nybörjare? Hur mycket utrymme har du för en roddmaskin? Hur ofta tränar du? Hur stor är din budget? Hur lång är du och hur mycket väger du? Vill du ha manuell motståndsjustering eller datorstyrd?

Kvalitet och pris går ofta hand i hand även i roddmaskiner. I allmänhet, ju högre upp i prisklass, desto kvalitativare och stabilare roddmaskin. Ofta har dyrare maskiner bättre ergonomi och större maximalt motstånd. De billigaste roddmaskinerna kan vara små och inställningsmöjligheterna begränsade - något som stora och långa personer bör lägga märke till. Kolla högsta användarvikt innan du beslutar köpet. En hyfsad roddmaskin för måttlig hemträning kostar cirka 6000 kronor. Om du vill ha bättre prestanda, smidigare roddning och kanske dator med omfattande funktioner får du lägga fram mera pengar.

Vanliga frågor

-Rör roddmaskinen på sig och behövs något skydd under maskinen?
Flesta roddmaskiner har gummidynor undertill för att hålla maskinen stabil även under intensiva roddningspass. Skyddsmatta på golvet hjälper ytterligare att hålla maskinen bättre på plats och förhindra märken på golvet.

- Roddmaskin med kedja eller remdrift?
Remdriven roddmaskin är oftast tystare än en kedjedriven. Om du skaffar roddmaskin och bor i hyreslägenhet är en remdriven kanske ett bättre val på grund av tystare gång. Kedjedrivna roddmaskiner finns typiskt på gymanläggningar. Roddmaskin med kedjedrift kan användas med större kraft. Kedjan behöver regelbunden smörjning men håller längre. Rembandet kräver mindre underhåll men måste kanske bytas ut vid något tillfälle om träning varit hårdare än måttlig hemmaträning. I normalt hemmabruk blir detta inte aktuellt på en mycket lång tid.