Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Ribbstol

För de flesta av oss väcker en ribbstol kanske minnen från skolgymnastiken. Förutom klättring och träning av motorik och styrka för skolbarn erbjuder ribbstolsträning ett stort antal effektiva övningar även för vuxna. Ribbstolsträning är enkelt men dock utmanande. Ribbstolar kan användas för både återhämtande träningspass som stretching och tuffa kroppsviktspass. All träning på ribbstol utvecklar och stärker effektivt handgrepp och bålmuskulatur. Ribbstolar används såväl i skolgymnastik, kommersiella anläggningar och idrottshallar som i privata hem. Ribbstol är enkel att montera på väggen och tar dessutom inte mycket plats.

Övningar med ribbstol

Det finns massor av övningar du kan göra med ribbstol. Du kan köra effektiv stretching som återhämtande pass. Ribbstolens pinnar erbjuder alltid den bästa höjden för stretching av olika musklar. Ifall du inte har tid för ett helt pass, erbjuder några minuters hängning på ribbstol en viktig avslappning och återhämtning för axlar och överkropp under arbetsdagen.

Ribbstol erbjuder ett perfekt redskap för olika övningar där man kan utnyttja pinnarna på olika höjder. Med ribbstol kan man köra chin-ups, excentrisk lårcurl, armhävning i pik, pistolknäböj, hängande benlyft, situps, klättring och så vidare. Ribbstol är också bra för de som behöver ta extra stöd med handen under träningspass. Olika redkskap kan lätt kombineras med ribbstol, som gummiband, styrkeband eller trx band. 

Olika typer av ribbstolar

Pinnarna på en ribbstol är antingen av trä eller metall och ytbehandlade med lackering, målning eller emaljering. Flesta modeller går att montera på en vägg. Det finns också ribbstolar som är avsedda för utomhusträning. En bra idé när man funderar på att skaffa ribbstol är att allra först se hur mycket utrymme det finns att använda och sker träning inomhus eller ute. Viktig faktor är också maximal vikttolerans. Generellt tål ribbstolar av metall större vikter än träribbstolarna.