Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Tjocklek

Längd

Hål för upphängning

Storlek

Vikt

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 159

Products visible 1-20 of 159

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 159

Products visible 1-20 of 159


Utrustning och redskap för din träning

Det råder en växande medvetenhet om hur viktig fysisk aktivitet är för vår hälsa och kondition. På gymmen kan man bevittna fitnessboomen och för de flesta av oss har det blivit högsta prioritet att ta hand om sitt välmående. Trots kunskapen om hälsans betydelse skapar dagens presterande livsstil ofta utmaningar för vår fysiska aktivitet. Har man jobbstress, långa dagar, små barn, många saker att göra och mycket ansvar orkar man inte alltid lägga tid och energi på träning.

Om vardagarna är hektiska och det är ont om tid, om gymmet ligger för långt borta eller om budgeten tvingar att avstå från gymmedlemskap, kan lösningen vara hemmaträning.

Ifall du vill träna hemma, på jobbet eller på gymmet, finns det ett stort utbud av träningsartiklar och tillbehör. Det finns säkert rätt träningsredskap för varje tränare, oavsett hur hård eller mild träning och konditionsnivå, oavsett om man är nybörjare eller professionell idrottare. Du hittar säkert rätt redskap vare sig du är ute efter en boost till din träning eller söker lindring och hjälp mot krämpor. Vårt sortiment omfattar utrustning för rehabilitering och stretching, träning av motorik, kroppskontroll och balans, ökad rörlighet samt förbättrad uthållighet och muskelkondition.

Träna hemma när och hur du vill

Kanske det bästa med att träna hemma är friheten att träna när man vill och med mycket låg tröskel. Har man ont om tid, kan man köra en snabb träningspass. Hemma kan man träna hur hårt eller lätt man vill och utan andras bedömningar. Är man nybörjare i träning, känns det kanske tryggast att prova sin nya hobby hemma till att börja med innan man bestämmer sig för eventuell medlemskap på en kommersiell gymanläggning. Ifall du gillar friheten av hemmaträning är det bara att skaffa just den utrustning som bäst passar dig och börja träna på dina egna villkor.

Alla har vi våra egna preferenser och mål som ställer krav på träningsutrustningen. Pilates, yoga och andra träningsformer som ökar kroppsmedvetenhet, aktiverar djupa muskler och förbättrar kroppshållning har ökat i populäritet. Därmed har vi satsat på ett brett utbud av fitnessredskap för just denna typ av träning. Traditionell styrketräning och konditionsträning har dock fortfarande stor betydelse, likaså kroppsviktsträning som är en stark trend i dag. Hos oss hittar du bästa utbud av träningsredskap till bland annat alla dessa träningsformer.

Vilka redskap behöver jag för att träna hemma?

Vill du starta en helt ny sport eller är du ute efter utmaning i din nuvarande idrottsgren eller träning? Oavsett sportsgren eller träningsform är mångsidighet även i hemmaträning viktigt och påverkar träningsmotivationen. En traditionell hemutrustning omfattar kanske en gymnastikmatta gymboll och chin-up bar. Kombinationsmöjligheterna på olika redskap är oändliga och behoven kan ändras genom livet och situationerna. Vår rekommendation för gymutrustning hemma är redskap som utvecklar både muskelstyrka, uthållighet, balans och koordination samt hjälper i återhämtning och rehabilitering. Funktionella träningsredskap är att främja eftersom de tränar kroppen samtidigt i flera av dessa delområden.

Dina egna hobbies och rutiner påverkar valet av ditt hemmagym. Är du nybörjare behöver du nödvändigtvis inte skaffa det dyraste alternativet för att komma igång med din träning. Om du däremot är en erfaren tränare, har klara mål i din träning eller tränar seriöst i någon gren är det värt att investera i en mera högkvalitativ och långlivad utrustning. Tänk noggrant igenom vilka träningsredskap du verkligen kommer att använda i ditt hemmagym och till vilket ändamål du behöver dessa - till styrkepass, återhämtning, balans och kordination, uthållighetsträning? Viktigt är också att fundera hur mycket utrymme du har för din utrustning och var du kommer att förvara dessa när du inte tränar.