Pilatesredskap

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Tjocklek

Längd

Hål för upphängning

Storlek

Vikt

Sort by

Stäng
per sida

10 synliga produkter

10 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

10 synliga produkter

10 synliga produkter

Kraft och styrka med pilates

Pilates är en sport som hjälpt många i sin återhämtning och förstärkning av kärnmuskulaturen. Det finns olika metoder i pilates som ursprungligen utvecklades av Joseph Pilates i början av 1900-talet. Han konstruerade pilatestekniken som bygger på att förstärka djup muskulatur, fördjupa andning och förskaffa sig ett fysiologiskt korrekt sätt att röra sig.

Pilatesträning är relativt lugnt men samtidigt på många sätt utmanande eftersom övningarna utförs med koncentration och korrekt teknik från början till slut. Stödet från djupa muskler och andningen är av stor betydelse. Speciellt andning spelar en stor roll i muskelaktivering av djupa muskler under utandningsfasen. Övningar utförs med fokus och uppmärksamhet på noggrann teknik. Liksom i yoga syftar pilates till att utföra övningarna i lugn takt utan avbrytningar.

Pilates passar alla, oavsett om du är gymtränare eller idrottare. Pilatesträning utvecklar coremuskler och kroppskontroll, förbättrar hållning och rörlighet samt förebygger skador och ryggsmärtor. Samtidigt lär man sig avslappning och andning.

Styrka och smidighet med rätt utrustning

Det går att träna pilates även utan redskap men en bekväm och halkfri träningsmatta är ganska nödvändig. I pilatesövningar använder man i allmänhet också små hantlar, pilatesbollar, hand- och fotledsmanchetter, långa skumrullar och pilatesringar. En liten pilatesboll hålls ofta mellan benen eller händerna i olika coreövningar för att hjälpa aktivera rätta muskler. En pilatesring syftar på ungefär likadan funktion. En lång pilatesrulle på 90-100 cm är också ett allmänt redskap i pilates. I vårt utbud hittar du kvalitativa och mångsidiga pilatesredskap som du kan använda i din hemmaträning eller lätt kan ta med till stugan eller på resor.