Massagepistoler

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

7 synliga produkter

7 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

7 synliga produkter

7 synliga produkter

Massagepistol för effektiv återhämtning

Lever man aktivt och tränar flitigt finns det alltid risk för smärtor och muskelknutar någonstans i kroppen. Alltför långvarig och pågående smärta kan vara förlamande och påverka både fysisk och psykisk prestation. Därmed är det viktigt att behandla och lindra smärta snarast möjligt.

Vanligen lindras idrottsrelaterad muskelsmärta bäst med massage. Ibland vill man få behandling genast men det kanske inte finns tider att boka för omgående massage på en mottagning eller man orkar inte köra dit. Då har man nytta av att ha bra redskap hemma för självmassage och avslappning. Ju hårdare och ambitiösare man tränar, desto viktigare är det att förutom grundläggande återhämtningsredskap som foamroller och fasciaboll även ha ett rejälare verktyg för djupgående och effektivt kroppsunderhåll. Massagepistoler användes ursprungligen av sjukgymnaster och på sjukhus och var dyra för vanliga konsumenter att skaffa. Idag har priserna kommit ner, modellerna utvecklats och därmed har redskapen blivit tillgängliga även för hembruk. 

Vad är en muskelhammare?

Muskelpistol eller massagepistol är en allmän översättning av engelska massage gun, som beskriver funktionaliteten och även designen på flesta muskelpistoler. En massagepistol består i flesta fall av ett handtag med batteridriven motor och ett utbytbart massagehuvud av gummi eller skum. Under behandling ger pistolen snabba, upprepade stötar och när massagehuvudet får kontakt med kroppen träffar det musklerna men mjuk och intensiv kraft. Flesta modeller kommer med olika utbytbara massagahuvuden för olika muskelområden.

Vibrationsterapin som massagepistoler erbjuder effektiv behandling av muskler, förbättring av cirkulation och lindring av muskelvärk som tillsammans bidrar till snabb återhämtning.

Hur används en massagepistol?

Massagepistoler har blivit populära av just den orsaken att de är så enkla att använda på egen hand. Med muskelhammaren kan man både värma upp muskler före träningspass och vårda dem på mellandagarna.

  1. Håll muskelpistolen stadigt i handen.
  2. Slå på apparaten innan du placerar den mot huden.
  3. Börja med lägsta hastighet tills muskeln vant sig innan du byter till större tempo.
  4. Håll muskelhuvudet försiktigt över muskeln som ska masseras och låt apparaten göra jobbet.
  5. Vid behov tryck en aning hårdare. Undvik dock alltför hård tryck för att undvika skada på apparat eller muskel.
  6. Slappna av och andas. Syftet med muskelhammaren är avslappning och lindring av muskelspänningar.

Självmassage med muskelpistol medför ofta samma slags välbefinnande och gott obehag som traditionell massage. Förutom effektivt är massering med apparat också mycket enkelt.  Därmed bör man vara försiktig att man inte masserar för hårt, för lång tid eller för ofta.

  • För smärtlindring och återhämtning är tumregeln cirka 2 minuter per muskelgrupp vid behov.
  • För muskelaktivering och uppvärmning cirka 30 sekunder per muskelgrupp före träningspass.

Effektivt, enkelt och snabbt kroppsunderhåll

Muskelhammare är ett effektivt och lättanvänt verktyg för sitt kroppsunderhåll. Med ett brett utbud av märken och modeller tillgängliga idag är det bra att undersöka alternativen och välja det som bäst passar dina behov. Med muskelpistol som en del av din återhämtande träning främjar du kroppens välmående, rörlighet och prestanda samt lindrar värker effektivt och utan ansträngning!