Stretchpinnar

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Vikt

Sort by

Stäng
per sida

9 synliga produkter

9 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

9 synliga produkter

9 synliga produkter


Stretchpinnar och viktstavar

Med hjälp av stretchpinne, Gymstick Original 2.0 eller viktstav kan man utföra effektiva och mångsidiga övningar och man får variation i sin träning. Stretchpinne hjälper i uppvärmning och rörlighetsträning och är ett traditionellt, enkelt redskap för förebyggning och lindring av stelhet i överkroppen. Original 2.0 kan användas förutom som stretchpinne också som ett funktionellt träningsverktyg för hela kroppen och den finns i olika motståndsnivåer. Viktstav med olika tyngder används förutom rörlighetsträning även som en traditionell viktstång i styrketräning.

Pinnar och stavar är trygga val som träningsredskap speciellt för barn, seniorer, nybörjare och rehab tränare. Dessutom används de ofta i funktionell träning och stretching.

Original 2.0 för träning hemma eller på gym, gruppträning och rehab

Gymstick Original 2.0, träningspinnen med motståndsband, är en finsk innovation och uppfinning. Original 2.0 kan användas för såväl hemmaträning, gruppträning, coaching som fysioterapi. Verktyget kommer i fem olika motståndsnivåer och används på många olika sätt i alla rörelseriktningar och olika kroppspositioner. Tack vare motståndsbanden aktiveras bålmuskulatur effektivt när man tränar med Gymstick Original 2.0. Gymstick Aqua har samma funktioner som Original 2.0 förutom att den är speciellt konstruerad för vattenträning och fotlänkarna är justerbara.

Original 2.0 är lätt att ta med på resa eller till gymmet eftersom pinnen går att dela av i mitten. Gummibanden som är utrustade med handlänkar går att avlägsnas vid behov och användas separat. Motståndsgummin finns också att beställa som reservdelar när man behöver nya eller vill byta till annat motstånd.

Utmana din träning med viktstav

Viktstavar med olika tyngder från 3 till 10 kg är utmärkta redskap för all slags träning när man vill ha extra motstånd och belastning i passen. Med en viktstav kan man köra såväl knäböj, marklyft som roddar och bicepscurls, eller ha som extra tyngd i magövningar. Med en viktstav kan man bekanta sig tryggt med friviktsträning innan man går vidare till en tung viktstång och viktskivor i styrkepass. Många tyngdlyftare och styrkelyftare använder viktstavar i sina teknikpass för att förbättra sin lyftteknik och rörlighet.

Hur väljer man stretchpinne eller viktstav?

Är du ute efter en traditionell stretchpinne för uppvärmning och rörlighetsträning eller behöver du ett mångsidigare träningsverktyg? Om ditt val är Gymstick Original 2.0 är nästa steg att välja motstånd. Är du nybörjare, barn eller senior, eller kör rehab träning, kan du välja lätt eller medelstarkt motstånd. Är du aktiv och van att träna, kan du välja starkt, mycket starkt eller superstarkt motstånd. Om dina träningsmål och nivå senare ändras och du vill byta till annat motstånd kan banden bytas ut till starkare eller lättare utan att skaffa en helt nyt Original 2.0. Tränar du med fria vikter och vill köra med en tyngre pinne, är ditt val kanske viktstav i passande tyngd?