Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

motstånd justering

Motståndsnivåer

Motståndssystem

Svänghjulsvikt

Drivsystem

SPD Pedaler

Max. användarvikt

Sort by

Stäng
per sida

17 synliga produkter

17 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

17 synliga produkter

17 synliga produkter

KOLLA IN DE TILLGÄNGLIGA TRÄNINGSAPPARNA

Det finns träningsappar som passar alla behov, och många av de träningsenheter som säljs av Fitness Store är kompatibla med en eller flera av dem. Därför har vi samlat de mest populära träningsapparna så att du kan bläddra igenom dem. Kolla in dem och ta din träning till nästa nivå med appar!

Se alla träningsappar →


Spinningcykel - Hur  väljer man en spinningcykel

Spinningcyklar var ursprungligen konstruerade för gruppträning på gymanläggningar. Under de senaste åren har spinningcykling ökat i popularitet även som hemmaträning. Ofta är det tränare som blivit förtjusta i spinningcykling på gymmet, aktiva landsvägscyklare eller entusiaster på mountainbikes som skaffar en likadan träningsmaskin hem för att träna ytterligare upp sin kondition med.

Spinningcykel är en stabil och mekanisk träningscykel utan elektronik. Körställningen påminner om tävlingscykling och svänghjulet är kraftigt. Motståndet regleras enkelt och snabbt under träningspasset och pedalerna på cykeln är ofta utrustade med clips där man med speciella cykelskor kan klicka fast fötterna.

Trots att spinningcykeln ursprungligen utvecklades för aktiv gruppträning är den idealisk även för hemmabruk. Dock ska man gärna ha någon erfarenhet av cykling. Körställningen kan vara utmanande för den som inte cykeltränat tidigare och sadeln är ofta heller inte lika bekväm som på en traditionell motionsscykel.

Spinningcykel eller någon annan träningsmaskin?

Träningscyklar är bland de enklaste och säkraste kardiomaskiner att använda. Till skillnad från många andra träningsmaskiner sitter man på sadeln under träningspasset, vilket innebär mindre belastning på knän och leder och därmed förminskad skaderisk. En spinningcykel tar upp minst utrymme jämfört med andra träningsmaskiner. Spinningcyklar är inte särskilt lätta, men tack vare transporthjulen är de enkla att stuva undan vid behov. Sits och styre kan oftast inställas mångsidigare på en spinningcykel jämfört med en motionscykel. Detta medför bästa möjliga körställning och därmed mindre tryck på ryggdelen än vid till exempel löpning eller träning på crosstrainer.

Vilken spinningcykel är bäst för mig?

Spinningcyklar är konstruerade för träningspass med högt tempo. Om du redan är van vid landsvägscykling, triathlon eller MTB cykling kan spinningcykel vara ditt perfekta val. Saker att tänka på när du inhandlar spinningcykel är bland annat svänghjulsvikt, drivsystem, ergonomiska inställningar, maximal användarvikt, låspedaler och sadelform. Liksom vid andra träningsmaskiner är priset en stor faktor som avgör utrustningsnivån. En hyfsig spinningscykel för medeltuffa träningspass kan vara under 6000 kronor, men om du föredrar smidigare trampning och motståndsreglering, större val av inställningar och andra funktioner får man lägga ut 6000 kronor och uppåt. Cyklarna i den högsta prisklassen är oftast välbyggda och lämpande för intensiva, regelbundna och långa körpass. I allmänhet, ju högre pris desto bättre konstruktion och smidigare körning. Om du är speciellt aktiv spinningcyklare är det också bra att välja cykel med stort svänghjul.

Tillsammans med ett löpband är spinningcykel den perfekta partnern för mängsidig träning.

Vanliga frågor


- Vad är skillnaden mellan remdrift och kedjedrift?

Kedjedrivna spinningcyklar är ofta billigare än remdrivna. De är långvariga eftersom kedjan tillverkas av stål. Kedjan håller längre, men måste smörjas ofta och kan hacka eller hoppa ur. För hemmabruk är remdrivna cyklar att rekommendera eftersom de är tystare, smidigare och kräver mindre underhåll. Rembältet måste dock bytas ut då och då speciellt i intensiv träningsbruk. Den avgörande skillnaden mellan remdrift och kedjedrift är kanske maskinens ljud. Om du uppskattar tystare gång väljer du en spinningcykerl med remdrift.

- Vilka cykelskor passar pedalerna?

På spinningcykelns pedal finns en sorts korg på ena sidan och så kallade clips på andra sidan. På korgsidan av pedalen använder man vanliga träningsskor så att man trär in foten i korgen. På andra sidan med clipsen används speciella cykelskor och man låser fast fötterna på dessa clips. Med båda sätten får man ett korrekt rundtramp och effektivare cykling. Du kan alltså använda vanliga träningsskor eller speciella cykelskor men kolla dock att pedalerna passar ihop med dina skor innan du fattar köpbeslutet.