Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Motor (konstant)

Motortyp

Storlek

Max. användarvikt

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 32

Products visible 1-20 of 32

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 32

Products visible 1-20 of 32

KOLLA IN DE TILLGÄNGLIGA TRÄNINGSAPPARNA

Det finns träningsappar som passar alla behov, och många av de träningsenheter som säljs av Fitness Store är kompatibla med en eller flera av dem. Därför har vi samlat de mest populära träningsapparna så att du kan bläddra igenom dem. Kolla in dem och ta din träning till nästa nivå med appar!

Se alla träningsappar →


Allmän information om löpband

Promenering, joggning och löpning är naturliga träningsformer för oss och därför mycket populära. Löpning är ett utmärkt sätt att effektivt förbättra uthållighet samt utveckla  muskelprestation, balans och koordination. Innelöpning är bekvämt och tryggt. Löpbandsträning är lösningen när man har ont om tid, inte har barnvakt eller vädret är dåligt. Många påstår att löpning är meditativt och därför mycket tillfredsställande. En rask promenad eller snabbt springpass är ett säkert sätt att få upp puls och svett!

Löpband eller annan träningsmaskin

Om du är ute efter en effektiv träningsmaskin och gillar över huvudtaget att promenera, jogga eller springa är löpbandet ett perfekt val jämfört med till exempel en motionscykel, crosstrainer eller roddmaskin. Om du dessutom tränar i grenar där löpning spelar en viktig roll är löpbandsträning att rekommendera.

Förutom mångsidiga inställningar och varierande träningsmöjligheter erbjuder löpbandet ett mycket naturligt sätt att röra sig. När vi springer, fungerar vår kroppsvikt som motstånd. Löpning är utmanande för hela kroppen och samtidigt en effektiv träningsform som utvecklar aerobisk uthållighet såväl som djup muskulatur. Löpband har relativt enkla justeringar av hastighet och lutning samt många funktioner som gör inomhuslöpning varierande. Maskinerna kommer i flera olika storlekar och nivåer för både idrottare och nybörjarlöpare.

Vilket löpband ska jag välja?

Det finns flera saker att tänka på när man väljer löpband. Storlek på löpbandet samt löpytan är viktiga faktor. Om du främst promenerar räcker kanske en mindre maskin med löpyta på ca 40 x 120 cm i den lägre prisklassen under 8000 kr. Dessa löpband är oftast hopfällbara och lätta att stuva undan tack vare transporthjul. Om du tränar löpning och har gott om utrymme väljer du en större maskin med löpyta på minst 45 x 135 cm samt en kraftig motor i prisklass 8000 kr och uppåt. Motorstyrkan för aktiv löpträning bör då vara minst 1,5 hk.

Utbudet av program är också något att ha i åtanke. Om du uppskattar förinställda, mångsidiga löpprogram, väljer du naturligtvis en modell med ett brett urval av program. Vill du utveckla tempoututhållighet och kondition ska du se till att löpbandets topphastighet är tillräcklig för dina mål. Vissa modeller har inbyggd pulsmottagare och då kan man mäta puls med ett separat pulsband. Om du till exempel vill hålla din träningspuls mellan 120 och 140 (slag/min), justerar datorn din löphastighet automatiskt så att din puls håller sig inom de inställda värden. Vissa märken har också testprogram för testning av konditionsnivå. När man tränar målinriktat är det grundläggande viktigt att mäta och observera framsteg under och i slutet av träningsperioden. Ditt val kan då vara ett löpband med konditionstestprogram.

Se vår köpguide för löpband här >

Vanliga frågor om löpband

-Är det lättare att springa på ett löpband än att springa ute i det fria?

Även om det kan verka tristare att köra löppass inne är innelöpning något lättare än att springa utomhus. Utelöpning kan vara utmanande på grund av dåligt väder, stark vind, ojämna, hårda ytor, regn och halka, köld och hetta och så vidare. Löpning på ett löpband är i och för sig lättare på grund av att en del av belastning minskas tack vare den roterande mattan. För att simulera känslan av utomhuslöpning kan man höja och variera lutning på löpbandet under passet.

- Är det bättre att springa långsamt i brant lutning eller snabbt på jämn yta?

En bra idé är att träna varierande med olika löphastigheter och lutningar. Då simuleras också utomhuslöpning effektivt. Att springa snabbt på jämn löpyta utvecklar uthållighet och snabbhet. Långsammare löpning i motbacke utvecklar mer muskelkraft. Välj de inställningar som bäst passar dina mål.

- Vilken typ av pulsband ska jag ha för att kunna använda ett löpband?

Kolla att ditt löpband har inbyggd pulsmätare och vilken frekvens den jobbar på. Frekvensen avgör vilket pulsband passar. Den vanligaste hjärtfrekvensen är 5 kHz. Gymstick löpband med inbyggd pulsmätare fungerar med de vanligaste pulsbanden på marknaden. Märk dock att det finns flera olika modeller och märken på marknaden så det är bra att kolla med tillverkaren att pulsbältet jobbar ihop med löpbandet.