Träningssäckar

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Vikt

Sort by

Stäng
per sida

6 synliga produkter

6 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

6 synliga produkter

6 synliga produkter


Powerbags och träningssäckar för styrka och muskler

En träningssäck eller powerbag är ett funktionellt redskap för effektiv och mångsidig träning. Träningssäckar är speciellt populära vid gruppträning och crossfit samt kampsportsträning, eftersom säckar är trygga att slänga och tappas på golvet i intensiva och snabba träningspass. Säckträning utvecklar styrka, uthållighet, bålkontroll och explosivitet samt balans och koordination.

Träningssäck är allt-i-ett redskap

Träningssäck eller sandsäck som den också kallas är som kettlebell, viktboll, träningsstång och boxningssäck ihopsatta till ett allt-i-ett redskap. Säckträning påminner om vardagliga, fysiskt krävande sysslor och situationer som till exempel lyftningar i varierande kroppsställningar. Sandfyllningen i säcken rör sig under övningarna, vilket utmanar nervsystemet och balans, så djup bålmuskulatur aktiveras kraftigt. Några powerbags är fastare vilket innebär att innehållet inte rör sig.

När man kör säckträning rör man sig åt olika håll och i mycket varierande vinklar. De många olika handtagen lättar att greppa säcken så du kan fokusera bättre på övningens gång. Det mjuka materialet gör träning säkrare när man slipper oroa sig för eventuella skador ifall man tappar taget.

Säckarna kan användas för drag, utfall, knäböj och utfall, kast och lyft precis som med stång eller kettlebell, men med en liten twist. Det finns också andra övningar för sandsäckar på online och det är bara fantasin som sätter gränser för säckträning.

Val av träningssäck

Välj en träningssäck precis som du skulle välja hantlar och viktstång - vikten på säcken borde passa dina mål och konditionsnivå. Observera att säck oftast hanteras med båda händer. Ju mera styrketräning du kör, desta tyngre kan säcken vara. Du har också olika typer av säck att välja bland. Säcken kan vara med löst innehåll eller den kan vara en kompakt powerbag. Dessutom finns det träningsäckar som kan justeras med hjälp av separata viktpåsar. Ingen dålig idé att skaffa åtminstone två säckar, en lättare och en tyngre för att få mer ut av träningen.