Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 54

Products visible 1-20 of 54

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 54

Products visible 1-20 of 54


Produkter för återhämtning och massage

Förståelse för fysisk återhämtning och dess betydelse för välmåendet och prestation har ökat, därmed också metoderna och utrustning under senaste åren. Allt fler tränare oavsett träningsnivå och gren använder muskelrulle, fasciaboll och andra massageverktyg rutinmässigt i sin träning. Med ett varierat utbud av dessa verktyg hemma är en återhämtande pass lätt och snabb att göra. Rörlighetsträning och självmassage lindrar stelhet och smärta, hjälper muskler att slappna av, förbättrar rörlighet i leder samt cirkulation i lymfsystemet. Syftet med återhämtning är att kroppen lättare går från stress och belastning till ett mera balanserat tillstånd.

Rörlighetsträning och stretching samt återhämtande träningsformer som yoga och pilates hjälper vid förebyggning av olika kroppsbesvär och bidrar till en välmående kropp. Redskap för återhämtande träning och rehabilitering finns numera inte bara i hem utan också på gym och anläggningar och används aktivt även i fysioterapi och idrottscoachning. Rehab produkterna lämpar sig såväl för idrottare och tränare med lång erfarenhet som för icke-tränare och nybörjare i alla åldrar. Återhämtande massageredskap är ofta billiga, enkla att använda och lätta att ta med på resa och till stugan.

Bättre rörlighet och återhämtning med fasciaboll

Träning och självmassage med fasciaboll behandlar kroppens triggerpunkter effektivt och förebygger muskelspänningar. En triggerpunkt är en irriterad punkt i en annars avslappnad muskel och befinner sig på specifika ställen i muskler. Masserar man en triggerpunkt kan smärtan reflekteras någon annanstans i kroppen. Regelbunden triggerbehandling med fasciaboll bidrar till bättre elasticitet i muskler och muskelhinnor. Spända muskler och muskelhinnor däremot hjälper inte kroppen att återhämta sig utan kan leda till smärtor, regression i träning och i värsta fall träningsskador.

Fasciaboll är en tät liten boll på cirka 6,3 cm som är avsedd för självmassage och lösning av triggerpunkter. Med fasciabollen kommer man åt även de minsta muskelknutar samt fotsulor, axlar, armhålor och armar och dess triggerpunkter. Fasciabollen är enkel att använda. Bollen placeras under den del av kropp som ska masseras och sedan rör man sig fram och tillbaka. Gravitet och kroppsvikt tar hand om trycket och massagekraften. Genom att självmassera regelbundet lär man sin bästa teknik samt hur mycket kraft man tål.

Förutom den traditionella och kompakta fasciabollen finns det andra massagebollar att välja bland. Dubbelboll är som två fasciabollar ihopsatta och med den masserar man behändigt musklerna på båda sidan av ryggraden samtidigt. Det finns massagebollar i olika storlekar och hårdhet, bollar med taggar, fasciabollar med rep för bättre manövering under behandling,  massagebollar i stål med kallgel inuti som kan frysas och används i kallbehandling för att nämna några. En modell passar inte alla så det gäller att prova sig fram för att hitta de bästa redskapen för sin kroppsterapi och rörlighetsträning.

Andra redskap för kroppsterapi och massage

Muskelrulle är också en mycket populär hjälpmedel för kroppsunderhåll och självmassage. Rullning hjälper muskler slappna av och stretcha. Med en foam roller eller trigger roller förebygger man muskelvärk samt förbättrar rörlighet och blodcirkulation. Muskelrulle används både för uppvärmning av muskler före idrottspass och nedvarvning efteråt.

Andra populära redskap för självmassage är till exempel massagestänger, rullbollar med skaft och massagekavlar. Några kommer med en skaft så att man bättre når bakdelen av kroppen och andra liknar en brödkavel som är behändig att använda med båda händer. Dessa kommer med eller utan taggar.

Därtill finns det elektriska hjälpmedel som man använder helt passivt och kan då totalt koncentrera sig på avslappning och återhämtning. Till exempel den trummande massageapparaten behandlar axlar, nacke och rygg men kan också användas på lår och rumpa.