Cykeltrainers

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

5 synliga produkter

5 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

5 synliga produkter

5 synliga produkter

CYKELTRAINERS OCH TILLBEHÖR FÖR CYKLING

Om du redan nått en intensiv nivå i din cykling, satsat på en ordentlig vägcykel och tränar helst på den, är en cykeltrainer kanske något för dig. När man är tvungen att vara hemma eller när vädret inte är så lockande kan man med cykeltrainer träna inomhus med sin egen cykel.

Cykeltrainer är en träningsutrustning som ansluts till bakhjulet av en vanlig cykel, racer eller montainbike. Cykeltrainer gör det möjligt att cykla stillastående inomhus. En cykeltrainer tar inte mycket utrymme och är lätt att stuva undan. Dessutom tränar du alltid med det just rätta motståndet och med träningsutrustning du är van vid - din egen cykel.

OLIKA TYPER AV CYKELTRAINERS

Teknik i cykeltrainers har utvecklats med snabb fart och på marknaden finns det nu gott om modeller att välja bland. Vanligaste typen av cykeltrainers är den bakmonterade modellen som även den finns i två olika versioner, en med montering på bakhjulet och en som monteras utan bakhjul.

Cykeltrainer som monteras på bakhjulet har oftast enklare konstruktion och är avsedd för lättare cykling än modellen som monteras utan bakhjul. Om cykeltrainern inte används dagligen och måste ibland stuvas undan för förvaring är  Wahoo KICKR SNAP ett utmärkt val som första cykeltrainer. Bakhjulsmonterade cykeltrainers är lätta och snabba att installera på cykeln, vilket gör dem lämpliga för sporadiska och oregelbundna cyklingspass. De kommer i olika nivåer och med olika utbud av funktioner. Jämför modellerna noggrant före köpsbeslut.

Cykeltrainer med direktdrift används utan bakhjul och är i allmänhet kraftigare, stabilare och med fler funktioner än en bakhjulsmonterad. På grund av tyngre konstruktion passar modellen speciellt bra för en mera permanent placering samt regelbundna och långa cykelpass. Cykeln monteras utan bakhjul direkt på cykeltrainerns kassett. Direktdrivna cykeltrainers har oftast avancerade funktioner och teknik som får cykling kännas mycket verkligt. Mätning av hastighet och kadens är noggrant och backträning möjligt. Därtill har dessa modeller oftast omfattande IQ-funktioner och kan anslutas till många träningsappar så att du kan ta din träning till ännu högre nivå. Om du är ute efter efter en högklassig cykeltrainer med alla de senaste funktionerna är Wahoo KICKR V6 att rekommendera.

Cykelrulle eller cykel roller som den också kallas består av en roterande rulle framtill och ett par rullar på bakdelen varpå cykeln löper. Cykelrullen kräver ingen montering utan cyklisten håller balansen själv, så en bra idé är att börja träningspassen nära ett vägg för extra stöd. Cykelrullen simulerar markens rörelser under cykeln, vilket ger en mycket realistisk och rolig träningsupplevelse.

Smart trainer representerar nyaste teknik och skiljer sig från traditionella spinningcyklar på många sätt. Smarta trainers och smarta cyklar är konstruerade för professionell cykelträning och erbjuder exklusiva funktioner. Wahoo KICKR BIKE till exempel är en smart bike som helt kan skräddarsys enligt tränarens behov och den simulerar realistisk racing på en helt ny nivå. Om cykling är din verkliga passion är smart cykel kanske det du behöver.

VIKTIGA KRITERIER NÄR MAN KÖPER CYKELTRAINER

När man bestämt sig för vilken typ av cykeltrainer man vill ha är det också bra att jämföra egenskaperna innan man fattar köpbeslutet. Kanske viktigast är att kolla att cykeltrainern är kompatibel med din cykel. Många modeller har separata tillbehör som hjälper att koppla samman specifika cyklar till trainern.

Viktig aspekt är också att vara medveten om sin träningsnivå och sina mål. Hur hårda och långa träningspass tänker jag köra? Kommer jag att köra intervaller? Gillar jag backträningar?

När man tränar inomhus med en cykeltrainer vill man kanske också ta hänsyn till ljudvolymen. Bor man i en hyreslägenhet vill man kanske inte skaffa cykeltränaren med det högsta oljudet. Oftast har direktdrivna cykeltrainers lägsta ljudvolym.

TILLBEHÖR FÖR INNECYKLING

Ett väsentligt tillbehör för innecykling är skyddsmatta som skyddar golvet mot svett och slitage samt håller träningsutrustning bättre på plats. En fläkt är också bra att ha när man tränar hårt. En effektiv fläkt hjälper att simulera motvind under träningspasset och hjälper mot överhettning som kan påverka prestationen. Det finns även interaktiva trainerfläktar som Wahoo KICKR HEADWIND, som anpassar sig efter din cykling - ju hårdare du trampar desto hårdare den svalkar.

De allra populäraste tillbehören är kanske ändå alla digitala tjänster på marknaden som till exempel möjliggör tävling mot andra.