Stepbrädor

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

11 synliga produkter

11 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

11 synliga produkter

11 synliga produkter


Allmänt om stepbrädor

Stepbräda eller step-up-bräda är en träningspall som kan användas till många saker under träningspass. Stepbrädan fungerar som trappsteg för intensiv pulshöjning i aerobiska pass. Den hjälper att förbättra eller utmana kroppsposition under kroppviktssträning, till exempel vid armhävningar eller magövningar.

Träning på stepbräda är speciellt effektivt för viktkontroll och konditionsträning eftersom den utmanar hela kroppen. Högintensiva träningspass på stepbräda förbättrar syreupptagning, bränner fett och utmanar muskler, balans och kordination.

Många har ursprungligen bekantat sig med stepbräda på gym och på step-up-gruppträningsklasser. Därifrån har stepbrädorna blivit allt populärare även i hemmabruk. Med en stepbräda har man ett utmärkt och enkelt hemmagym som inte tar mycket utrymme och är tryggare än en kökspall eller stol.

I vårt utbud finns stepbrädor såväl för kommersiella gym och gruppträning som för hemmaträning.

Aerobisk träning och styrkepass

På en stepbräda kan man köra både konditionspass och styrkepass eller en kombination av dessa. Träning på stepbräda innebär inte enbart att gå upp och ner utan det finns nästan oändliga möjligheter till variation.

Stepbräda kan utnyttjas såväl i kroppviktsövningar och stretching, intensiv step-up-träning med viktmanchetter eller hantlar, styrkepass med pumpstång som koreografipass med dansliknande rörelser.

Vilken slags träning du än kör, med stepbräda är träning både effektivt, tryggt och kul.

Vilken stepbräda ska jag välja?

En bra stepbräda är stabil, har halkfri övre yta och gummifötter. För variation i träningen borde höjden gärna vara justerbar. Olika modeller har olika höjdvariationer från 12cm ända till 25 cm.

När man väljer stepbräda för kommersiella gym och högintensiv gruppträning vill man kanske välja den mest hållbara stepbrädan i bästa materialet som tål hård träning med hopp och viktbelastning. För hemmaträning räcker det kanske med en mindre stepbräda.

Före köpsbeslut se till att brädan passar dina behov vare sig det gäller justerbar höjd, högsta belastning eller bredd.