Kroppsviktsträning

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

11 synliga produkter

11 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

11 synliga produkter

11 synliga produkter


Är kroppviktsträning för mig?

Förutom traditionell styrketräning med vikter och träningsmaskiner finns det andra träningsformer som förbättrar styrka. Kroppsviktsträning eller funktionell träning som det också kallas, har vuxit enormt i populäritet under senaste åren. Inget konstigt med det när man tänker på hur effektivt och roligt funktionell träning är. I funktionell träning använder man sin kropp som motstånd, vilket belastar hela muskelgruppen med alla dess leder och djupa coremuskler. Med kroppviktsträning förbättras naturlig styrka i hela kroppen, vilket man har nytta av i vardagliga sysslor. Därtill förbättras balans, rörlighet och kroppshållning.

Effektiva träningsredskap och hjälpmedel har utvecklats för kroppviktsträning. Basredskapen träningsband och romerska ringar finns på nästan alla gym och i flera hem. Dessa tar inte mycket utrymme och är lätta att ta med på resa eller till stugan.

Funktionell träning för hela kroppen med träningsband

Ett träningsband är ett oelastiskt, robust band med två handtag och olika fästningsmöjligheter. Ofta hör man namnet TRX som hänvisar till varumärket som tillverkar träningsband. På marknaden finns dock flera bra och även billigare versioner att välja bland. Styrkepass med träningsband är så kallad instabil träning vilket innebär att många muskler jobbar samtidigt. Omedvetet använder vi hela tiden även de djupaste bålmusklerna för att hålla balans. Förutom effektiv aktivering av muskler aktiveras också det neuromuskulära systemet kraftigt under funktionella träningspass.

När man kör pass med träningsband är variationerna nästan oändliga. Övningarna med träningsband påminner om de man utför med fria vikter eller enbart med sin kroppsvikt, fast med träningsbandet i stället. Andra redksap eller vikter behövs inte. Träning är enkelt och snabbt, samtidigt mycket effektivt och holistiskt. Övningarna är skonsamma mot leder och du själv väljer hur hårt du tränar. Du kan träna hemma, på jobbet, inomhus eller ute på verandan eller trädgården. 

Det fina med träningsband är att övningarna kan anpassas till alla träningsnivåer. Om du till exempel ännu inte klarar av chins med träningsband, kan du köra lättare versioner, som rodd med rygg mot golvet i olika vinklar. Ju närmare din rygg är mot golvet, desto tuffare motstånd på grund av din kroppsvikt. Kolla online för de populäraste övningarna med träningsband. Alla muskler kan tränas med träningsband och endast fantasin och kreativiteten är gränserna.

Kroppviktsträning passar alla!

Kroppviktsträning passar alla åldrar och konditionsnivåer eftersom träningen utgår från kroppvikten och dess motstånd. Nivån av utmaning kan lätt kan anpassas genom att ändra position eller vinkel. Kroppviktsträning kräver naturligtvis fokus och koncentration, speciellt när man hänger i något redskap. Muskelstabilitet sätts verkligen på prov när man kör utmanande övningar på ett instabilt band.

I vårt utbud finns ett par olika varianter av träningsband samt högkvalitativa power rings. För seriös och ryggvänlig utmaning av magmuskler finns Ab Straps. Och för kompletta träningspass finns Total Door Gym med gummibandsmotstånd, ett litet hemmagym för månsidig styrketräning som du enkelt kan ta med på resa och till stugan. Allt du behöver är en dörr att fästa den på.