Tandskydd

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Sort by

Stäng
per sida

7 synliga produkter

7 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

7 synliga produkter

7 synliga produkter


Tandskydd - Bra att veta om tandskydd

Om man kör kampsport eller någon annan kontaktsport som boxning, hockey eller skateboard är tandskydd en viktig utrustning och en relativt liten investering i hälsa och säkerhet. Tandskydd tillverkas vanligen av plast eller gel och täcker övre tänderna. Tandskydd är konstruerat så att det förhindrar avslagna tänder, spräckta läppar och andra munskador. Det skyddar både över- och underkäken, absorberar stötar och minskar trycket av slag.

Tandskydd formas oftast med "boil and bite" metod, dvs kokas och sedan bits i varefter det passar dina tänder och ger fullständigt skydd. Var dock försiktig så att du inte bränner munnen! Tandskydd skall bytas tillräckligt ofta eftersom de slits ut så småningom vilket minskar skyddsförmågan. Speciellt för barn och ungdom med utvecklande tänder är det viktigt att byta tandskydd oftare.

Det finns flera typer av tandskydd att välja bland. Egenskaperna skiljer i bland annat design och längd, mängd av stoppning och lager, andningskanaler och stötdämpning. Det finns även tandskydd för användare av tandställning. Bra tandskydd skall passa och sitta bra i munnen, hålla sig på plats och inte hindra andning eller tal. Tandskydd ökar säkerheten betydligt utan att prestation försämras.