Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Tjocklek

Längd

Hål för upphängning

Storlek

Vikt

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 37

Products visible 1-20 of 37

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 37

Products visible 1-20 of 37


Pilates och yoga

Pilates och yoga är dagens trendsporter och speciellt för många utövare av yoga blir träningsformen ofta även en livsstil. Många söker en mera meditativ och lugnande träningsform i dagens stressiga och febrila värld. Pilates och yoga är båda lugnande och fokuserar på ögonblicket, närvaro och andning. Dessa träningsformer förbättrar kroppskontroll och rörlighet samt utvecklar i synnerhet djup muskulatur. Båda träningsformer utvecklar styrka effektivt och yoga därtill på att förlänga muskler och förbättra rörlighet. Pilates och yoga finns på gruppträningsschemor på gym men kan lätt utövas även hemma. Utrustning finns lätt att skaffa och enkla att ta med sig till stugan eller gymmet.

Andning och koncentration

Pilates gäller om en teknik där man i lugn takt gör övningar i synk med andningen och fokuserar på kontrollerade och exakta rörelser som följer varandra. Andningstekniken används för att öka muskelaktivering, speciellt i djup muskulatur.

Yoga är ursprungligen en gammal och rik tradition med rötter i Indien, i hinduism och buddhism. Dagens yoga som träningsform har flera olika typer. Ashtangayoga till exempel är fysiskt mycket krävande och kraftfull. Yinyoga däremot, där man gör alla asanas liggande eller sittande på mattan, är mycket avslappande, lugnande och till och med sömngivande. Förutom asanas, dvs kroppsställningar, innehåller yoga ofta meditation vilket syftar på närvaro, koncentration, förminskning av stress och ett inre lugn. 

Både pilates och yoga lämpar sig i stort sett alla. De är utmärkta träningsformer för alla som behöver rehabilitering och återhämtning. Träning av pilates och yoga förbättrar rörlighet, balans och koordination, förstärker djupa muskler samt förbättrar koncentration och kroppshållning.

Utrustning för pilates och yoga

Det finns många redskap för pilates och yoga som förbättrar och underlättar träningen. I vårt utbud hittar du bland annat olika yogamattor, yogabälten, yogakuddar och yogablock att välja bland. Ett yogablock är ett genialt hjälpmedel som ger både stöd och extra utmaning i olika asanas. I pilatesövningar används ofta pilatesring, coreboll och pilatesrulle.  Mer om massagerullar  hittar du här.