Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Tjocklek

Längd

Sort by

Stäng
per sida

16 synliga produkter

16 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

16 synliga produkter

16 synliga produkter

Yogamattor - Bra att veta

Yogamatta ger bekvämhet, grepp och stöd i dina träningspass. Liksom namnet tyder på används yogamattor speciellt inom yoga och liknande träning där balans och grepp spelar en viktig roll, men de används även i andra typer av träning. Om träning innebär stående ställningar och balansövningar är yogamatta ett bra val.

En bra yogamatta ökar din komfort under passet. Den mjukar upp stötar och skyddar kroppsdelar som är i kontakt med golvet. Kanske viktigast är att den stöder och säkrar grepp vid utmanande asanas och yogiska övningar som kräver balans så att träning är säkert och skadefritt.

Vad krävs av en yogamatta

Till skillnad från vanliga träningsmattor är yogamattor i allmänhet tunnare, ofta längre, har halkfria ytor och ger inte efter. När man står barfota på en mjuk yogamatta har man en stadig känsla av golvet under. Yogamattan absorberar fukt effektivt och håller bra i olika positioner. Halkfri yta förhindrar glidning under svettiga pass så att man lättare kan utföra rörelser korrekt och hålla krävande positioner.

Det finns olika typer av yogamattor. Det viktigaste är att mattan känns bekväm och passar dina behov. Det finns olika färger, mjukhet, längder och material att välja mellan. Tjockhet varierar från 0,3 till 0,6 cm och längd från 170 till 180 cm. . För mer erfarna och aktiva yogatränare samt för yogastudior är det bättre att välja en högkvalitativ matta som håller längre och går att rengöra efter svettiga pass. Dessa mattor är lite dyrare än hemträningsmattor. En billigare yogamatta passar för sporadisk hemmaträning och stretching. Om du är allergisk mot latex ska du undvika träningsmattor av naturgummi

Yogamattor finns på gym och yogastudior, men genom att ta med sin egen matta till gruppträning kan man vara säker på att mattan är hygienisk och den du tycker om att träna på. Liksom andra träningsmattor är det bra att torka av svett och smuts efter träningspasset med en fuktig trasa och låta torka i luftig plats. Därefter bör mattan förvaras antingen rullad eller rakt hängande för att hålla sin form. Med regelbundet underhåll försäkrar du att din yogamatta håller sin skick en lång tid.