Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Sort by

Stäng
per sida

10 synliga produkter

10 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

10 synliga produkter

10 synliga produkter


Plyobox för hoppträning

Plyobox är ett viktigt redskap för alla som gillar funktionell träning. Plyobox är en fyrkantig låda med olika höjder som vanligtvis är tillverkad av trä eller plast. Boxen har olika höjder så att hoppövningar kan utföras på olika svårighetsnivårer. Det finns också plyoboxar i metall som påminner om en bänk. Plyobox används för plyometrisk träning, dvs hoppträning, och den utvecklar styrka, explosivitet, uthållighet och koordination. Hoppträning är populärt  inom crossfit och kroppviktsträning samt i olika hoppgrenar. Träning med plyobox förbättrar hoppförmåga och fotarbete och är dessutom nyttigt för skelettet och nervsystemet.

Effektiv och enkel träningsform

Hoppträning ökar musklernas reaktionshastighet genom att producera så mycket kraft som möjligt på så kort tid som möjligt. Musklerna sträcker sig och drar ihop sig i explosiva hastigheter. I vardagliga situationer handlar det om att hoppa över hinder, hoppa med platta ben, hoppa i trappor och hoppa rep. Repetitionerna i hoppträning behöver nödvändigtvis inte vara många eftersom fokuset är på snabb kraftproduktion.

Vanliga övningar är till exempel att hoppa på boxen och kombinera hoppet med en knäböj. Du kan också göra en tung set med vikter först varefter direkt hoppa några gånger på boxen. Eller ta en avslutande hoppträning i slutet av styrkepasset. Hur du än gör, hoppa allid med uppvärmda ben och med total fokus för att undvika skador.

Förutom hoppträning är plyobox ett utmärkt hjälpmedel för andra övningar, som enbensknäböj, armhävningar och dips, axelpress, stepups och så vidare.

Plyoboxträning

Hoppträning bör utföras med uppvärmda muskler och alltid med full fokus. Börja hoppträning försiktigt ifall du inte tidigare tränat plyoboxhopp och om du har övervikt. När du blir mer van och känner att hoppning blir mer och mer naturligt, kan du utmana dina pass med att höja hoppnivå och hitta på andra tricks.

När du skaffar plyobox har du olika material och design att välja. Plyoboxar finns i trä, plast och metall. En bra plyobox är säker att hoppa på och välter inte lätt. Halkfri yta på metallbänk är viktigt och plyobox i plast skall vara rätt styv trots att den är mjuk på ytan. Träboxarna har ofta handtag som lättar flyttning. Välj box efter din smak och sätt att träna med passande hopphöjd.