Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Vikt

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 38

Products visible 1-20 of 38

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 38

Products visible 1-20 of 38


Hur väljer jag boxningssäck?

Tidigare träningserfarenhet och själva grenen påverkar valet av säck. Kör du traditionell boxning eller orientalisk kampsport som karate, taekwondo eller thaiboxing? Därtill finns det även fitnessboxning, vilket inte strävar till matcher.

Boxningssäck är en viktbalanserad säck i tyg, läder eller syntetisk läder konstruerad för slag och sparkar. Förutom olika material kommer boxningssäckar i olika storlekar, former och färger. Den vanligaste varianten av boxningssäck hänger från ett fäste i taket eller väggen. En lätt säck lämpar sig för nybörjare, unga tränare, flesta kvinnor och generellt för fitnessboxning. Om man vill undvika svajning allteftersom man blir starkare i slagen, kan man skaffa en tyngre säck.

De stora och medelstora säckarna är särskilt utformade för styrketräning och sportträning. Tyngre säck ger mer motstånd och ökar därmed svårighetsgrad och styrka. Tungviktsboxare bör välja en säck som väger cirka 50 kg. Långa säckar och stående säckar används ofta inom kampsportsgrenar som innehåller sparkar.

Mindre boxbollar, speed bollar och päronbollar är avsedda för snabbhetsträning. Päronboll utvecklar koordination mellan öga och hand, reaktionshastighet och rytm. Träning med päronboll lär dig att hålla händerna uppe. Ju större boll, desto mer kraft behövs för att bibehålla rörelsen. De tyngre används för att öka styrka och uthållighet. Vanligtvis är speed boll luftfylld och fäst i taket eller väggen med en ställning. En speedboll, eller tak-golvboll, är fäst i både taket och golvet och används för snabbhetsträning. När man slår en speedboll studsar den snabbt tillbaka i olika hastigheter och vinklar, och man måste reagera snabbt genom att ducka eller slå tillbaka. 

Majsboll förbättrar noggrannhet och skydd. Med majsboll är slagkraft inte huvudsaken utan majsboll används för att få en bra slagkänsla och lära sig flytta huvudet och öva på undvikande tekniker.