Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Sort by

Stäng
per sida

5 synliga produkter

5 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

5 synliga produkter

5 synliga produkter


Kraftrep för de hårdare gympassen

Repträning är en populär form av funktionell träning som spridit sig från crossfit, gym och professionell idrottscoaching till vanliga motionärer och aktiva hemmatränare. Träning med kraftrep eller battle rope är en otroligt mångsidig och effektiv form av styrketräning. Den utvecklar muskelstyrka, uthållighet, explosivitet och muskelkontroll samt ämnesomsättning och blodcirkulation. Repträning passar i stort sett alla som har tillräcklig greppstyrka att ta tag i repet och sätta den i rörelse.

Muskelstyrka och uthållighet med repträning

Battle Rope är ett tjockt och tungt rep med 12 till 15 meters längd som man ska sätta i rörelse, antingen i ett explosivt och kraftigt sätt eller i ett mer lågintensivt tempo sätt där uthållighet tränas. Repet kan ligga på golvet eller marken, den kan vara fäst i ett speciellt repfäste på väggen eller slingrat runt en stolpe. Händerna tar tag i repändorna och hela kroppen aktiveras och involveras i träningen. Man vevar och jobbar så att repet bildar vågor, ormar, cirklar, gungningar och andra former. Rörelsen kan kombineras med olika typer av knäböj, armhävningar, hopp, armlyft etc. Pulsen stiger mycket fort så ta korta pauser vid lämliga mellanrum enligt din konditionsnivå.

Repträning är mycket intensivt och effektivt och utvecklar framför allt uthållighetsstyrka och aeroba kondition. Med kraftrep jobbar både överkropp och ben, lår och rumpa samt hela bålområdet. Repträning erbjuder dessutom nyttig rörelseträning för axlar och överrygg.

Hur väljer man Battle Rope?

När du väljer kraftrep är det bra att kolla lämplig tjocklek och längd för din kroppsvikt och konditionsnivå. Repen är oftast 3 till 5 centimeter tjocka. Ju tjockare och längre rep, desto tyngre. Repändorna är oftast ytbelagda med nylon eller gummimaterial för säker grepp och för att de inte ska tvinna upp sig.

Tänk också på placeringen av repet. Har du tillräckligt utrymme att köra reppass, behöver du eventuellt fäste eller har du passande stolpe för förankring? Battle rope kan användas både inomhus och ute, men det är bra att förvara repet inne i torra omständigheter för fuktens skull så att du har nytta av träningsredskapet en lång tid.