Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 33

Products visible 1-20 of 33

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 33

Products visible 1-20 of 33


Resultat med rätt tillbehör

Om du styrketränar aktivt finns det tillbehör och utrustning som stödjar din träning och gör den så effektiv och säker som möjligt. Ibland behövs extra vikt, ibland utrustning som underlättar förflyttning av vikter. För att undvika förhårdnader på händerna vill man kanske skaffa skyddande träningshandskar. Eller man kanske behöver ett träningsbälte för ryggen när man kör med stora vikter. Med rätt tillbehör och hjälpmedel är träning säkert och effektivt och man kan lugnt fokusera på det viktigaste, att köra med stora vikter och bli starkare.

Skydd och grepp för hantering av vikter

Träningshandskar är en av de populäraste tillbehören bland aktiva gymtränare. Handskar skyddar händerna mot stötar samt förhindrar skav och förhårdnader. De förbättrar också grepp och gör även svettigare gympass bekvämare. Träningshandskar kommer i olika färger, design och prisnivåer.

Lyftremmar och dragremmar är en annan grupp av populära tillbehör. Dragremmar hjälper dig att att lyfta och dra stora vikter. Med remmar får du bättre grepp och du kan fokusera på teknik och muskelarbete i stället för att oroa dig för svikande grepp eller överbelastning av händer och armar. Därmed är det lättare att öka vikter och lyfta tyngre. Det finns både justerbara och fasta lyftremmar och även en remmar med handledsstöd. Materialen är vanligtvis läder eller bomull. Kolla dig fram till vad som passar din smak och träningsbehov. 

Ett mycket enkelt sätt att förbättra grepp är gym kalk, som skrubbas på handflatorna inför tunga lyft. Gym kalk är ett allmänt hjälpmedel inom styrketräning men används även av gymnaster, akrobater, klättrare och crosstränare.

Hjälpmedel för säkerhet och effektivitet

Ibland behöver en led eller muskel extra stöd för att undvika överbelastning och skada under eller efter träning. Då kan man kolla vårt utbud av skyddsutrustning. Det finns flera olika handstöd, handledslindor, knälindor och knästöd att välja bland. Se andra stöd och tejper här.

Ett lyftarbälte ger ryggen extra stöd och förbättrar prestation vid tyngre träning. Det finns styrkelyftsbälten och träningsbälten i olika material, färger, längd och design. 

Syftet med dippingbältet är att utmana dips och chins med lämplig viktskiva som fästs i tillhörande kedjan. 

Använd utrustning såsom remmar och bälten med hänsyn och enligt instruktionerna. Fäst dem ordentligt och skaffa ny utrustning ifall den gamla är utsliten. Lita inte för mycket på hjälpmedel och glöm inte att träna djupa muskler för bra muskelkondition. En bra idé är att använda bälte endast i de allra tyngsta lyften och värma upp utan bälte. Då och då är det också nyttigt att köra chins utan remmar för att förbättra handgrepp.