Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Sort by

Stäng
per sida

9 synliga produkter

9 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

9 synliga produkter

9 synliga produkter

Lyftarbälten för tunga vikter

Lyftarbäten är viktiga redskap för gymtränare, speciellt när man tränar hårt med fria vikter och behöver extra stöd för sin core. Ett rejält träningsbälte förbättrar prestation och lyftteknik samt försäkrar stadig och säker kroppshållning. Med bälte har man kontroll över båltrycket som är viktigt i tunga lyftpass. Bältet är ett enkelt sätt att undvika ryggskador under träning.

Träningsbälten finns ofta allmänt tillgängliga på gym, men många skaffar sitt eget för att försäkra sig om hygien, tillgänglighet samt rätt storlek och typ av bälte. Det är viktigt att bygga upp stark bålmuskulatur och köra lättare pass utan bälte då och då. Använd lyftarbälte endast under de tyngsta passen. 

Olika bälten skiljer sig bland annat i utformning, material och hårdhet. Din träningsstil, gren och personlig smak är saker som avgör vilket träningsbälte passar dig. Ifall du tränar funktionell fitness där mobilitet är viktigt, är ett elastiskt bälte i neopren eller nylon ett bra val. Om du utövar tyngdlyftning, rekommenderar vi ett utformat läderbälte där ryggdelen är bredare för bra ryggstöd. Tränar du på gym oregelbundet och lätt, men behöver ändå extra stöd för ryggen, kan även ryggstöd vara ditt val.

Dipbälte för utmaning av dips

Tycker du att dips och chins blivit allför lätta att utöva och du behöver mer utmaning? Ett enkelt sätt är att använda dipbälte eller viktbälte som det också kallas. Bältet spänns runt midjan och på kedjan fäster man en viktskiva eller kettlebell. Vikten hänger mellan benen under övningen. Var försiktig vid avlägsning av extra vikt att den inte hamnar på tårna!