Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Max. användarvikt

Lufttryck (PSI)

Fena

Strukturera

Tjocklek

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 24

Products visible 1-20 of 24

Sort by

Stäng
Sida
per sida

Products visible 1-20 of 24

Products visible 1-20 of 24

SUP paddling är ett roligt sätt att träna på sommaren

SUP paddling blev populärt på Hawaii i början av 1900-talet när surfare använde en paddel för att styra sin surfbräda. Detta behändiga sätt att röra sig längs strandlinjen ledde så småningom till utveckling av större och stabilare SUP-brädor. Speciellt under de senaste åren har SUP paddling vuxit i populäritet även i Europa. Inget konstigt med det när man tänker på hur roligt paddling är.

SUP kommer från orden Stand Up Paddle, som betyder att paddla stående. Det går lika bra att paddla SUP knästående eller sittande. Ta med dig brädan till stranden eller stugan och tillbringa dagen med att paddla och koppla av på sjön!

Guide för val av SUP-bräda

SUP-brädor kan delas in i två kategorier: uppblåsbara och hårda SUP-brädor. Båda typerna har sina fördelar, så när du väljer en bräda är det viktigt att tänka på dina behov och brädans syfte. Förutom typ får man tänka på bland annat form av brädan, mått, konstruktion och maximala belastning.

  • Uppblåsbara SUP-brädor är bästa valet för de flesta användare. Luftfyllda brädor är lätta och enkla att transportera och förvara. Dessutom är de i allmänhet också billigare. Pump ingår oftast. Skaffa dig en elektrisk pump ifall du vill snabbare komma igång med paddlandet.
  • Hårda SUP-brädor lämpar sig oftast för mer erfarna paddlare, eftersom de klarar bätte av tuffare väder och vågor. Hård bräda är alltid redo att användas, vilket sparar tid.

Ifall du vill ta med SUP-brädan till olika stränder är en uppblåsbar bräda kanske ditt val? Om du däremot alltid paddlar vid samma strand till exempel på stugan och har utrymme för förvaring kan en hård bräda vara bättre.