Pumpset & Viktset

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Vikt

Sort by

Stäng
per sida

16 synliga produkter

16 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

16 synliga produkter

16 synliga produkter


Effektiv träning med pumpset

Vinylviktset och pumpset är lättare och mindre alternativ till olympiska viktstänger och vikter. Pumpset består av stång, viktskivor samt lås med totalvikt på 20 kg. På marknaden finns också tyngre vinylviktset på upp till 60 kg i totalvikt. Pumpset har traditionellt varit populära i högintensiv bodypump gruppträning på gym. Stången är betydligt kortare än en olympisk stång och vikterna skonsamma mot golv och fötter.Du kan enkelt anpassa vikten på stången genom att lägga till eller ta bort viktskivor, så det passar din nivå. Av samma skäl passar pumpset lika bra för mångsidig och effektiv hemmaträning och den ryms dessutom ofta i garderoben.

Träning med pumpset utvecklar styrka, muskelmassa och uthållighet i hela kroppen. Speciellt övningar som aktiverar stora muskler, som rygg, rumpa och ben, är dessutom effektiv utmaning för andningsorganen och ämnesomsättningen. 

Träningssstång med viktskivor eller pumpset?

Vinylviktset eller pumpset är ett bra val för träningsutrustning hemma ifall hantlar eller olympisk viktstång och lösvikter inte är din grej och speciellt om du är nybörjare i träning och tränar sporadiskt då och då. Om du däremot redan tränar hårt eller är idrottare, får du säkert bättre resultat med en skivstång med vikter som också tål hårdare behandling och större belastning.

Hemmaträning eller gruppträning med pumpset

Om du gillar bodypump klasser på gym eller online och vill köra likadan träning hemma, är pumpset ditt bästa val. Du kanske också vill satsa på en hyfsig stepping board för att att ta träningen till en ny nivå? Pumpset träning innebär ofta långa set med något lägre vikter, vilket innebär massvis repetitioner som är perfekt utmaning för cirkulation och andningsorganen. Inget hindrar dig dock från att köra med tyngre belastning och färre repetitioner och fokusera mera på styrka och muskeltillväxt.

Vare sig du väljer pumpset, vinylviktset eller traditionell viktstång med lösvikter för ditt hemmagym, rekommenderar vi att samtidigt skaffa träningsmatta eller skyddsmatta så att din träning är säkert och bekvämt samt för att fallande lösvikter, lås eller stång inte skadar golv.