Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

5 synliga produkter

5 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

5 synliga produkter

5 synliga produkter


Hoppning på studsmatta är roligt och effektivt

Trampolinhoppning är inte bara för barn. Vuxna likaså kan träna och ha kul på en studsmatta. Jumping Fitness, dvs hoppning på studsmatta har blivit en mycket populär träningsform på gym med bevisade nyttor för hälsa och kondition. Träning är roligt och omväxlande och passar alla åldrar och konditionsnivåer. Hoppning kräver dock en viss balansförmåga att kunna utövas. Med en studsmatta hemma kan man träna tillsammans med barnen eller vännen, när man tittar på TV eller lyssnar på musik, utomhus eller inne. Som hemredskp är studsmattor relativt små så den får lätt plats i en hörna, till skillnad från många stora träningsredskap. Ofta är studsmattor hopfällbara för enkel förvaring.

Många nyttor för kondition och hälsa med studsmatta

Trampolinhoppning bygger på träning med egen kroppsvikt och tyngdkraft. Hoppning på studsmatta utvecklar både uthållighet, balans och koordination. Djupa muskler aktiveras effektivt på grund av instabil plattform och varierande kroppsställningar. Trots att studsning är effektivt och roligt är träning samtidigt skonsamt mot leder.

Börja trampolinhoppning försiktigt och låt kroppen vänja sig vid en annorlunda träningsform på en instabil och flexibel yta. När du märker att hoppning blivit naturligt kan du förutom att bara studsa upp och ner lägga till extra utmaning med olika rörelser och koreografi.  Se här hur du tränar effektivt på en studsmatta.

Vilken studsmatta ska jag välja?

Det finns olika typer av studsmattor att välja bland. Diameter varierar från cirka 90 till 120 cm. Det finns studsmattor i olika material vilket främst påverkar maximal användarvikt. Se till att hoppningsytan, max belastning och konstruktionen är lämpliga för din kroppsvikt. Trampoliner finns med eller utan stödhandtag. På vissa modeller kan du även justera vinkeln med hjälp av extra fötter.

Vilken studsmatta gillar du bäst? Köp din egen och därefter är det bara att hoppa och ha roligt!