Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Sort by

Stäng
per sida

20 synliga produkter

20 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

20 synliga produkter

20 synliga produkter


Boxningshandskar gör träning säkert och effektivt

Boxningshandskar är kanske det viktigaste redskapet i boxning och annan kampsport som innebär slag. Oavsett boxningsgren är ett par kvalitativa handskar en förutsättning för effektiv och bekväm träning med säck. Förutom att ha kvalitativ och tillräcklig mängd stoppning bör handskarna även stöda och skydda handleder, händer och fingrar under träning eller match samt skydda motståndaren mot skador. Boxningshandskar gör träning säkrare och bekvämare så att du kan ge full fokus åt träning och teknik istället.

En allmän regel är att ju mjukare handske, desto mindre vikt har den och desto mer ont gör det att slå med den. Därmed när du tränar med en partner se till att du  använder boxningshandskar med tillräcklig stoppning som skyddar både dig och din sparringpartner. För teknik- och hastighetsträning som säckträning och även träning med pads räcker det med något lättare handskar som inte tröttar ut händer och axlar lika mycket.

Vilken boxningshandske ska jag välja?

Det finns boxningshandskar för olika ändamål och kampsportsgrenar. Handskar kommer med olika design och lite olika egenskaper. Mängden stöd och stoppning samt skaftets bredd och längd varierar. Grenspecifika krav och kriterier, din engagemang att träna, din kampsportsbakgrund och nivå samt dina preferenser avgör till stor del vilka boxningshandskar som bäst passar dig. Är du professionell eller amatör? Planerar du att tävla eller tränar du för att hålla dig i form? Vilken typ av träning kör du? Tränar du ensam eller i grupp?

Oftast är boxningshandskar vadderade runt handled, handflator och fingrar, vilket gör att handsken liknar en knytnäve. Boxningshandskar delas in i säckhandskar, sparringhandskar och matchhandskar. Handskar för thaiboxning och kickboxning är något mer öppna i handflatan och mera flexibla, vilket förbättrar grepp när man tar emot sparkar. Handskar för mixed martial arts (MMA), taekwondo och karate skiljer sig från både boxningshandskar och thaiboxningshandskar.

Att välja rätt typ och storlek av boxningshandskar kan vara svårt, eftersom valet inte bara påverkas av grenen utan också av din vikt, handledsstorlek, träningsmetod och träningsnivå. För gruppträningspass i fitnessboxing behöver man nödvändigtvis inte skaffa egna handskar om de har din storlek men om du tränar seriöst i din gren eller har boxningssäck hemma, är det en bra idé att skaffa egna handskar.

Nya handskar ska sitta bekvämt men rätt tajt. Tänk på att eventuella boxningslindor skall rymmas inuti. Läder formar sig efter handen vid användning och tid. Om handskarna inte känns bra beror det oftast på fel storlek. Storlek på boxningshandskar anges i ounce och de vanligaste storlekarna är 10-16 oz. Ounce är egentligen ett viktmått som anger hur tung handsken är, dvs hur mycket stoppning den har. Passformen för handen varierar beroende på modell och tillverkare. Vissa modeller finns även i storlekarna S-XL. Boxningshandskar är bra att låta torka och vädras väl mellan träningspassen samt förvaras torrt och svalt.

Ta en titt på vårt breda utbud av boxningshandskar och hitta dina! Du kan också läsa igenom vår guide för val av  boxningshandskar.

Förutom boxningshandskar kan du också behöva boxningssäck, handledsstöd, boxningslindor och tejp.