Sort by

Stäng
per sida

1 synlig produkt

1 synlig produkt

Sort by

Stäng
per sida

1 synlig produkt

1 synlig produkt


MMA-handskar

Mixed Martial Arts, kortare sagt MMA, kombinerar tekniker från många kampsportsgrenar och handlar om att slå, sparka, kasta, låsa och brottas. MMA kräver en bra kondition och intensitet. Träning omfattar teknik och sparring samt styrkeövningar. MMA utvecklar effektivt styrka, uthållighet, snabbhet, reaktion, balans och koordination samt förbättrar koncentration. Bra MMA-handskar ökar säkerhet ovh effektivitet i träningen. De skyddar händerna och motståndaren samt möjliggör en mängd olika grepp och effektiv träning.

MMA-handskar skiljer sig från boxningshandskar

Största skillnad mellan MMA-handskar och boxningshandskar är att fingerdelarna är separerade och fria på MMA-handskar samt att handsken är mera flexibel pga tunnare stoppning. MMA-handsken är alltså en avskalad och lättare version av boxningshandsken.

Hur väljer jag MMA-handske?

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren i MMA är det viktigt att skydda händerna när du tränar MMA. Ifall du tävlar, behöver du två olika typer av handskar, matchhandskar och sparringshandskar.

Matchhandskar för MMA är lätta, har tunn stoppning och oftast öppna fingrar. Matchhandskar används vid säckträning eller med tränare som håller upp mittsar. Vikt på matchhandske är omkring 4 oz.

Sparringshandskar för MMA har mycket mer stoppning och vikt på omkring 6-8 oz. Dessa används vid MMA teknikträning och marksparring. Däremot vid stående träning och sparring med partner rekommenderas tyngre handskar, såsom vanliga boxningshandskar för att undvika skador. MMA-sparringshandskar är alltför lätta och tunna för sparring eller säckträning.

För säker och trygg MMA träning, glöm inte lindor och benskydd. Du hittar allt i vårt utbud och det lönar sig även att läsa igenom guide för val av boxningshandskar.