Träningshandskar

Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Storlek

Sort by

Stäng
per sida

6 synliga produkter

6 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

6 synliga produkter

6 synliga produkter

 


Se all utrustning för gym >


Träningshandskar - komfort och grepp för gympasset

Handskar är kanske det enklaste sättet att förbättra prestation och bekvämhet i styrkepass. Träningshandskar är lämpliga för såväl tyngdlyftning, styrketräning som gruppträning och lätta gympass.

Huden på händer och fingrar har naturlig tendens att förhårda sig som följd av regelbunden gymträning.  Ett par handskar skyddar händerna mot skav, förhårdnader och valkar. Handskar främjar dessutom hygien och försäkrar greppet i hantering av vikter, räcken och gymmaskiner även i svettiga omständigheter.

Det finns massor av olika handskar att välja bland. Vilken modell du än väljer, kolla alltid rätt storlek. Handsken skall sitta bra och kännas bekväm.

Hur ser bra träningshandskar ut?

Träningsstil, gren och personlig preferens är viktiga faktorer som avgör vilken handske passar dig bäst. Du kan välja bland äkta läder eller annan material, handskar med handledsstöd eller utan, handskar som lämnar fingrarna helt nakna eller handskar som skyddar fingrarna ända upp till fingertopp, handskar som är öppna på handryggen eller handskar som täcker hela handen och kanske viktigast av allt, enkla handskar utan fyllning eller handskar med rejäl vaddering.

Generellt gäller att ju mer du tränar, desto mer skydd och mjukhet behöver dina händer. För riktigt hårda träningspass är de bästa handskarna äkta läderhandskar med bra andningsförmåga, lagom vaddering och handledsstöd. Om du inte tränar så intensivt och regelbundet räcker det kanske med lättare handskar.

Greppet är en mycket viktig faktor för bra träningshandskar. Handflata och fingrar bör ha tillräckligt med greppyta utan skavning. Läder och gummi är bra förstärkande material för greppytorna på handsken.

När du skaffat handskar, bör de vara bekväma men sitta ganska tajta. Handskar formas och ger efter med tid och bruk. Fingrarna ska röra sig utan ansträngning. Ofta är det fel storlek om handskarna känns obekväma. Många tillverkare har separata storlekar för män och kvinnor.

Bra handskar är också värda att ta väl hand om. Förvara handskar torrt och inte i direkt solljus. Det är en bra idé att tvätta dem då och då med tvättmedel för att avlägsna salt, mineraler och bakterier. Kolla dock alltid tvättinstruktionerna.

Skaffa dig ett par bra gymhandskar och börja få resultat i din styrketräning redan idag!