Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

6 synliga produkter

6 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

6 synliga produkter

6 synliga produkter


Dragremmar och krokar för bättre prestation

Dragremmar, krokar och pull up grips är till för man inte ska tappa greppet när man hanterar tunga vikter och kör intensiva träningspass. Dessa hjälpmedel är speciellt populära i övningar som marklyft och pull ups. Med hjälp av remmar och grips kan man bättre fokusera på övningen och muskelarbetet utan att oroa sig över eventuell greppsvikning. Du kan kanske testa dina gränser och göra fler repetitioner eller använda större vikter.

Dragremmar som man först klär på sig runt handleden snurras runt viktstången eller räcket så att de sitter tajt. Sedan tar man tag i järnet och utför övningen. Med dragkrokar går det snabbare, man tar helt enkelt tag i järnet med krokarna. Grips har ett mycket halkfritt material som sitter tajt mot järnet och är också snabba att använda.

Draghjälpmedel bör inte användas som kompensation till svag greppstyrka. Det är viktigt att regelbundet träna armar och händer mångsidigt och bygga upp styrka. Därför rekommenderar vi att använda draghjälpmedel endast i hantering av de tyngsta vikterna.

Det finns en mängd olika typer av dragremmar, krokar och grips. Remmar kan ha löpande eller fasta öglor och de kan komma med eller utan handledsstöd. Remmar finns i läder, bomull och nylon, varav läder är mest töjbart. Därtill finns det olika färger och längder att välja bland. Prova dig fram till vad som passar dina träningsrutiner, gren och personlig smak.