Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

17 synliga produkter

17 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

17 synliga produkter

17 synliga produkter


Träningsburar och ställningar för mångsidiga träningspass

Träningsburar är stora, rektangulära eller kvadratiska ställningar tillverkade av hållbart stål. De hittas på gym, idrottshallar, crossfit lokaler och andra träningsanläggningar för seriös styrketräning och viktstångspass. Buren omger tränaren och gör hantering av tunga vikter säkrare. Viktstången kan placeras på olika höjder så att man kan köra såväl knäböj, axelpress som bänkpress och rodd. En träningsbur ger massvis med möjligheter till varierad och kul träning.

Säkerhet först

Buren är utrustad med säkerhetsstänger som tar emot skivstången ifall man misslyckas med lyftet. Detta är en viktig funktion speciellt när man kör med tunga vikter. Du kan bättre fokusera på prestationen och slipper oroa dig över säkerheten.

Olika alternativ

Det finns skillnader mellan burar. Tjockhet på stålkonstruktion och därmed max belastning varierar. Till exempel Half Power Rack är en halvbur med två vertikala stolpar och avsedd för lättare viktpass, medan Power rack är en robust helbur för tyngre viktträning och mångsidig crossträning.

Funktionerna är lite annorlunda på olika modeller. Några burar kan uppgraderas med olika tilläggsdelar som dipställningar, landmine, extra viktpinnar för viktskivor och så vidare.

Ditt val på  träningsbur beror i stor del av hur mycket utrymme och budget du har samt hurdana styrkepass du kommer att köra. Ju större vikter som hanteras, desto tjockare borde konstruktionen vara. Kolla att inställningarna på buren passar dina behov. 

Tillsammans med en träningsbur behöver du kanske en träningsbänk, plan eller justerbar, samt viktstång och vikter.