Om oss


Om Sportics

Man kan lätt påstå att det ligger en bred sportkompetens bakom Sportics. Vi på Sportics har över 150 år sammanlagd erfarenhet som träningsinstruktörer, personliga tränare, coacher och idrottare. Stor del av vår personal är professionella inom idrott som utvecklat sina färdigheter inom många olika idrottsområden. Vi har kunskap om korrekt och målinriktad träning och dess delområden, som näring och återhämtning. Vi är här för att dela med oss av vår kunskap så att du kan nå dina mål, stora eller små. Vårt team testar och väljer de bästa produkterna och varumärken till vår onlinebutik, sådana som vi själva godkänner och som uppfyller våra kvalitetskrav. Vi utmanar dig att röra på dig samt träna och leva hälsosamt!

Passion för motionering

Gymstick grundades av två innovativa idrottsproffs som ville träna effektivare och mer varierat utan att lägga mer tid på den dagliga träningstiden. 2003 utvecklade de tillsammans Gymstick Original, ett innovativt och helt ny typ av träningsredskap. Produkten byggdes upp som ett gruppträningskoncept med tillhörande utbildning för instruktörer. Tack vare dess mångsidighet, enkelhet och effektivitet blev produkten en stor succé för såväl professionella användare som hemmatränare. En historia fick sin början och Gymstick är idag ett varumärke med över 500 produkter för träning och sport.

Vi är Sportics, en del av Gymstick International Ltd.

Gymstick idag

I dag är Gymstick det största varumärket för träningsredskap i Finland. Gymstick säljs i över 40 länder och vårt utbud har utvidgats med andra starka varumärken som Tunturi, Toorx, Schwinn, Bowflex, PROUD och många andra. Med ett brett utbud stora varumärken i träning och sport kan vi hjälpa alla våra kunder nå sina mål, oavsett nivå av träning.

Hur vi skapade Sportics

Vår passion var att komma närmare kundens träningsupplevelser med våra produkter. Vi vill gärna höra direkt från kunden vilket träningsredskap som funkar och vilket eventuellt kräver förbättringar.

Vår verksamhet och fokus inriktas kraftigt på produktion och design av effektiva och innovativa träningsredskap och vi vill erbjuda ett brett utbud av produkter för alla nivåer av träning och idrott. Förutom vårt eget varumärke finns det många topprodukter på marknaden och vår passion är att erbjuda sådana till våra kunder.

Lager och logistik

Vårt huvudlager i Nastola, Finland med över 250 000 leveransfärdiga träningsprodukter på 2675 m2 är Finlands största lager i branchen. Vårt energiska logistikteam ser till att alla Sportics beställningar packas noggrannt och skickas ut raskt. Vår partner i logistik är Postnord som täcker hela Sverige. Beställningar från vårt huvudlager skickas ut med en leveranstid på 1-3 dagar och från vårt satellitlager på 1-5 dagar.