Filtrera

Stäng

Filtrera

Pris

Varumärke

Sort by

Stäng
per sida

9 synliga produkter

9 synliga produkter

Sort by

Stäng
per sida

9 synliga produkter

9 synliga produkter


Träna effektivt och var som helst med exertubes

Elastiskt gummiband med handtag i vardera ände kallas ofta för exertube. Gummiband med handtag är ett bekvämt och enkelt alternativ till powerband och vanligt motståndsband. Med exertube stärker du flera muskelgrupper samtidigt och det kan användas i en rad olika träningsformer exempelvis vid styrketräning eller rehabilitering.

Exertubes passar alla träningsnivåer. Träning med motståndsband utvecklar muskelstyrka, uthållighet, rörlighet och kroppskontroll. Exertube träning är skonsamt mot leder och aktiverar djup muskulatur effektivt.

Träning med gummiband stärker och sträcker ut muskelfibrer, vilket förbättrar flexibilitet, smidighet och muskelkontroll. Musklerna får en annan stimulans när de aktiveras effektivt, holistiskt och kontinuerligt under både den tyngsta, dvs koncentriska fasen och bromsande, dvs excentriska fasen av rörelsen.  Med gummibandsträning får musklerna korrekt och naturlig stimulering  och utvecklas därmed holistiskt, vilket är anledningen till att alla tränare borde inkludera gummibandspass i sin träning.

Träningsband är populära redskap inom fysioterapi och rehabilitering samt som stöd för idrottsträning, speciellt för uppvärmning och återhämtning. Gummiband med handtag är perfekt för dig som söker bra grepp och enkelhet i din motståndsträning. Exertubes är bekväma för hemmaträning och smidiga att ta med på resa, till jobbet eller gymmet.

Exertube för varierad och enkel träning

Idén med exertube är handtaget som ger bekvämhet under träningspasset. Man har redskapet alltid redo för träning utan att den behövs snos runt handen eller knytas fast någonstans. Du kan fullständigt fokusera på övningen och korrekt teknik. 

För exertubes finns många övningar i böcker och online, så du kan träna effektivt och allsidigt även hemma. Övningar kan göras fristående, sittande eller liggande. Man kan fästa bandet runt fotsulan, en sängstolpe, ribbstol, dörrhandtag och så vidare. Gummiband med handtag lämpar sig extra bra för övningar med fokus på bröst, rygg och armar.

Hur väljer jag rätt träningsband med handtag?

Ifall ditt val är träningsband med handtag, behöver du därefter endast välja passande motstånd. Exertubes finns i olika motstånd och ju tjockare och kraftigare tuben är, desto större motstånd. Handtagen finns i en mängd olika material och du väljer den som bäst passar din budget och smak.

Erfarna tränare väljer större motstånd för sin styrketräning och speciellt för stora musklar som rygg. Lättare motstånd lämpar sig för nybörjare, uppvärmande övningar, rörlighetsträning, rehablititering och mindre muskelgrupper som axlar och händer.

För effektiv gummibandsträning rekommenderas det att ha olika motstånd i sin träningsutrustning. Ett utmärkt och högkvalitativt val är gummibandsset med handtag där du har tre olika motstånd i en och samma produkt med slitstarka, ergonomiska handtag för bästa möjliga bekvämhet.

Du har också annorlunda gummiredskap med handtag att välja bland. En version av träningsband med handtag är Rowing Exerciser som är ett effektivt redskap för roddliknande träning av hela kroppen och som är perfekt för hemmaträning. I vårt utbud finns också ett mycket mångsidigt träningsverktyg, Total Door Gym som enkelt och snabbt monteras på en dörr. Redskapet har handtag  som kan användas i olika vinklar och gummibandets motstånd kan justeras. En genial lösning till träningspass under resan eller på stugan!